Skip to main content

Weho

WehoFloor-
lattialämmitys

Yksinkertaisen mukava

Vesikiertoinen lattialämmitys tarjoaa käyttäjälleen sisustamisen helppoutta, asumismukavuutta ja energiatehokkuutta. Se on uusien pientalojen ylivoimaisesti suosituin lämmönjakotapa ja yhä useammin myös kerrostaloihin valittu ratkaisu.

Wehofloor-lattialämmitys tarjoaa yksinkertaisen ja toimintavarman lattialämmitysjärjestelmän, joka tuottaa mukavuutta ja lämpöä kaikkina vuodenaikoina. Se on yhteensopiva kaikkien tunnettujen lämmöntuottotapojen kuten esimerkiksi maa- tai kaukolämmön, öljyn, sähkön tai aurinkopaneeleiden kanssa. Myös energiamuodon vaihtaminen rakennuksen elinkaaren aikana on mahdollista ongelmitta.

Tilakohtainen lämpötilojensäätö, sisustamisen vapaus ja energiatehokkuus ovat myös järjestelmän ehdottomia etuja. Kun lämpö jakautuu tasaisesti suurelta lattiapinta-alalta, mahdollistaa se 1–2 astetta matalampien huonelämpötilojen ylläpidon asumismukavuuden kuitenkaan kärsimättä. Tämä puolestaan tarkoittaa jopa 5–10 % säästöjä energiakulutuksessa.

WehoFloor-lattialämmitys on yhdistelmä laadukkaita tuotteita, asentamisen helppoutta ja käytön mukavuutta.

Ammattilaisten suunnittelema

Toimivassa ja energiatehokkaassa lattialämmitysjärjestelmästä suunnittelu on tärkeässä osassa. WehoFloor-järjestelmän toimitukseen sisältyy aina lattialämmityssuunnitelma.

Suunnittelussa otamme huomioon huonetilojen tarvitseman lämmitystehon, käyttötarkoituksen ja lattioiden pintamateriaalin, unohtamatta asiakkaan toiveita ja tarpeita. Wehofloor-järjestelmän suunnittelu on ammattilaisille maksutonta.

Ota yhteyttä suunnitteluumme

Wehofloor-lattialämmitysputket

WehoFloor-lattialämmitysputket vaikuttavat merkittävästi koko järjestelmän toimivuuteen ja pitkäaikaiskestävyyteen. Lattialämmitysjärjestelmässä käytetään happidiffuusiosuojattuja muoviputkia. Happidiffuusiosuojan tehtävänä on estää hapen imeytyminen putken seinämän läpi lämmitysjärjestelmään.

Wehofloor-lattialämmitysputket on rakenteeltaan 5-kerroksisia. Ylin suojakerros suojaa putken rakennetta naarmuilta ja kolhuilta. Happidiffuusiokalvo sijaitse suojassa putken sisemmissä kerroksissa. Wehofloor-putken materiaali on PE-RT ja käytettävät putkikoot 16 ja 20 mm. Putkikoko määritetään aina kohteen ja käyttötarkoituksen mukaan.

Wehofloor-jakotukit

WehoFloor-jakotukki toimii lattialämmitysjärjestelmän kannalta merkittävässä osassa. Jakotukin kautta tapahtuu veden jakelu huonekohtaisiin lämmityspiireihin. Jakotukin asennus- ja säätöominaisuudet vaikuttavat näin koko lattialämmitysjärjestelmän toimintaan.

WehoFloor-jakotukki on valmistettu ruostumattomasta teräksestä ja se on varustettu piirikohtaisilla virtausmittareilla. Piirikohtaiset virtaamat säädetään jakotukin paluupuolen säätöventtiilistä ja ne voidaan todeta menopuolella olevista virtausmittareista. Jakotukki on myös erittäin asennusystä vällinen, sillä jakotukki toimitetaan aina kiinteinä kokonaisuuksina, jolloin jakotukeissa ei ole liitoskohtien vuotomahdollisuutta.

Wehofloor-säätölaitteet

WehoFloor-säätölaitteilla huonelämpötilojen säätö on helppoa ja luotettavaa. Huonetermostaatit sijoitetaan kaikkiin asuinhuoneisiin. Tämän ansiosta eri huoneiden lämpötiloja voidaan säätää yksilöllisesti.

WehoFloor-huonetermostaattivalikoimasta löytyy vaihtoehtoja erilaisiin käyttösovelluksiin. Valittavana on niin langalliset vaihtoehdot 24 V ja 230 V, kuin langattomat termostaatit. Langaton järjestelmä soveltuu erinomaisesti myös saneerauskohteisiin. Osa huonetermostaateista on myös varustettavissa lattia-antureilla, mikäli huoneen lämpötilaa tahdotaan säätää lattian pintalämpötilan mukaan.

Huonetermostaatit ja toimilaitteet liitetään yleensä kytkentäkoteloon, joka helpottaa asennusta ja selkeyttää myös lattialämmityksen toiminnan seurantaa.

Lattiarakenteet

WehoFloor-lattialämmitys voidaan asentaa lähes kaikentyyppisiin lattiarakenteisiin. Valikoimasta löytyy toimivat ratkaisut niin betoni-, kuin puurakenteiseenkin lattiaan.

  • Perinteinen betonilattia alapohjien yleisin ja kustannustehokkain ratkaisu, joka jakaa lämmön tasaisesti koko lattiapinta-alalle.
  • Lämmönluovutuslevyjä käytetään puurakenteisessa lattiassa siirtämään lämmön tasaisesti laajalle pinta-alalle.
  • Kipsi- tai muilla vastaavilla tasoitevalulattioita käytetään erityisesti välipohjassa jolla saadaan aikaan kevyt, itsestään tasottuva lattia, jolla on betonilattian varaava ja hyvin lämpöä luovuttama ominaisuus.

Lattialämmityksen kanssa käytettäväksi pintamateriaaliksi voidaan valita lähes kaikki vaihtoehdot muovimatosta lankkulattiaan. WehoFloor-suunnitelman mitoituksessa otetaan huomioon lattian pintamateriaalin vaatimat olosuhteet ja rajoitukset, joilla varmistetaan ettei lattiamateriaali-toimittajan asettamia lattian pintalämpötiloja ylitetä missään olosuhteissa.

Esitteet ja ohjeet

WehoFloor-käsikirja sekä asennuspöytäkirja

Tuotekortti termostaatti

Tuotekortti kytkentärasia

Tuotekortti jakotukki

Jakotukin asennusohje

Langallinen termostaatti asukasohje

Langallinen termostaatti lattia-anturilla asukasohje

Langaton termostaatti asukasohje

Langattoman RF LCD termostaatin asennusparametrit

Langattoman RF LCD kytkentäyksikön käyttöohje

FRG 3020-HC sekoitusryhmän asennus- ja käyttöohje

Ulkolämpötilan ohjainyksikön asennus- ja käyttöohje

Julkisen tilan termostaatti asukasohje

WEHO-
tuoteluettelo